Veilig genieten van opblaasbare speeltoestellen bij Heesbeen

Er is voor een kind niets leukers dan lekker spelen op een luchtkussen of een ander opblaasbaar speeltoestel. Om lekker onbezonnen te kunnen genieten van een attractie staat de veiligheid voorop. Zo zorgen we bij Heesbeen altijd voor een veilige attractie, door ons te houden aan wetsaanpassingen. Zo geven we u advies over onze toestellen. Maar er zijn ook een aantal zaken waar u zelf op kan letten om iedereen veilig te laten spelen.

Nieuwe wetgeving

Binnenkort (verwachte datum nog onbekend) wordt het Warenwetbesluit attractie- en speeltoestellen (WAS) aangepast. Deze aanpassing houdt in dat wij u informeren over het huren van een opblaasbaar speeltoestel. Omdat u als klant de verantwoordelijkheid erover draagt, is het goed dat we u de juiste informatie geven. Ook nemen we met u een invulformulier door voordat u het toestel gaat gebruiken. Zodra u deze lijst heeft ondertekend, kunt u het opblaastoestel meenemen.

Veilige attracties

Om ervoor te zorgen dat de attractie zelf helemaal in orde is gelden er volgens de WAS ook een aantal andere maatregelen. Zo moet er zoals gezegd altijd toezicht zijn op de spelende kinderen en moeten alle opblaas attracties vastgezet worden om problemen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk dat wanneer een attractie op een harde ondergrond wordt gezet dat er valmatten worden gehuurd om het spelen zo veilig mogelijk te houden. Deze kunt u uiteraard ook bij Heesbeen krijgen.

Incidenten voorkomen

Gelukkig zijn incidenten vaak heel makkelijk te voorkomen. Met een beetje opletten is er niets aan de hand. Vaak gebeuren er ongelukken wanneer de kinderen met velen tegelijk op het kussen springen en even niet uitkijken. Dan botsen ze tegen elkaar aan, of vallen van het kussen af. En wanneer er veel kinderen van verschillende leeftijden springen, kan het er voor de kleintjes wel eens te ruig aan toe gaan. Hoe lost u dat op?

Oogje in het zeil

De belangrijkste troef is toch echt simpel en vaak herhaald: altijd een oogje in het zeil houden. Zo kunt u voorkomen dat er te veel kinderen op het kussen klimmen en ziet u wanneer het fout lijkt te gaan. Er zijn ook nog andere belangrijke dingen die u kunt doen om uw kinderen te beschermen:

  • Knoop ze goed in de oren dat ze altijd hun schoenen uit moeten doen.
  • Waarschuw dat ze nooit op de zijwanden mogen klimmen.
  • Geef ze nooit eten of drinken mee voor ze gaan springen.
  • Blijf in de buurt van het springkussen staan en kijk toe of het goed gaat.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat kinderen vrij kunnen spelen. Daar hebben ze de hulp van volwassenen echt niet bij nodig. Treed daarom niet meteen op als het er een beetje ruig aan toe gaat. Beoordeel vooral of de situatie onveilig is en of uw kind het springen nog leuk vindt.

Coronaproof huren

Juist in deze tijd is de vraag naar vermaak erg groot, omdat niet alles mogelijk is. Gelukkig kunnen kinderen binnen de overheidsmaatregelen met elkaar blijven spelen. Onder de 18 jaar hoeft u namelijk geen afstand van elkaar te houden. Een springkussen huren bij Heesbeen Attractieverhuur is daarom een goede coronaproof optie!

Hulp van professionals

Wanneer u een springkussen bij Heesbeen Attractieverhuur huurt, kunt u de hulp inschakelen van onze professionele medewerkers. Zij helpen u met het op- en afbouwen van het kussen en kunnen tegen een meerprijs de springers in de gaten houden. Ook kunnen ze u voor het evenement van start gaat uitleggen hoe u het springkussen veilig gebruikt. Wilt u graag een springkussen huren en overweegt u gebruik te maken van de diensten van onze medewerkers? Neem dan snel contact op met Heesbeen voor meer informatie!

Veiligheid springkussens