Veiligheid staat centraal bij Heesbeen

Bij het gebruiken van een attractie op een evenement of feest is veiligheid het belangrijkste. Dat iedereen vrij en zonder gevaar kan genieten en spelen. Daarom heeft de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit een specifiek interventiebeleid ingevoerd  voor attracties en speeltoestellen. Bij Heesbeen staat veiligheid voorop en dus lichten we u graag in over de maatregelen van dit beleid. Zo kunt u optimaal genieten van onze uiteenlopende attracties!

Certificaat van goedkeuring

Een van de punten is dat ieder speeltoestel een certificaat van goedkeuring moet hebben. Heesbeen verhuurt uitsluitend materialen die aan alle eisen voldoen. Vanaf 2020 kunt u het certificaat én de instructiehandleiding zien bij het product op onze site. Zo is de informatie voor iedereen inzichtelijk.

Permanent gebruikstoezicht

Een ander belangrijk punt is het toezicht dat bij de attracties wordt gehouden. 90% van de ongevallen is te voorkomen door goed toezicht. De huurder is hierbij verantwoordelijk voor het toezicht, dat permanent aanwezig moet zijn vanaf het moment dat het speeltoestel gebruiksklaar staat. Om het de toezichthouder zo makkelijk mogelijk te maken kun je voor persoonlijke hulpmiddelen zorgen als een fluitje, een stoel, een gsm met noodnummer en herkenbare kleding. Twee personen zien sowieso meer dan één en het is vaak makkelijker om in blokken te werken. Ook een aanwezige EHBO-post is van belang en de toegang moet bij grote drukte veilig worden afgebakend, bijvoorbeeld met dranghekken.

Ondergrond

Valmat attractie

De ondergrond is van belang om het valgevaar te verzachten. Denk dus goed na over de ondergrond die uw ter beschikking heeft. Bij speeltoestellen waarbij sprake is van mogelijk valgevaar moet u zorgen voor een dempende bodem. Wanneer er een harde bodem is moet u rondom het toestel valmatten plaatsen. Heesbeen heeft er voor gekozen om het aanbod in springkussens met een valgevaar niet meer te verhuren. Dit gaat om springkussens waarbij kinderen op de muur kunnen klimmen en aan de andere kant naar beneden kunnen vallen. Alle springkussens bij Heesbeen zijn dus voorzien van een dak. Hindernisbanen mogen uitsluitend op dempende ondergrond geplaatst worden, tenzij de lange zijden afgesloten zijn, zoals bij de hindernisbaan Western en Jungle.

Verankeren

Ieder speeltoestel moet verankerd worden om omvallen te voorkomen. De juiste verankering hangt af van de bodem. Voorbeelden zijn haring met scheerlijn, betonblok met scheerlijn, ballasttank met scheerlijn, straatmeubilair of vaste objecten. Het object dient vastgezet te worden op elke hoek en bij grote toestellen om de vijf meter. Opblaasobjecten mogen boven windkracht 5 niet meer worden gebruikt. Pas op voor kleine incidenten met haringen en scheerlijnen door ze duidelijk te markeren, bijvoorbeeld met een pion. De beste manier is uiteraard om het object geheel af te zetten met dranghekken. Voor al het verankermateriaal kunt u terecht bij Heesbeen.

Veilig spelen

Kinderen horen te spelen en uitgedaagd te worden, grenzen te verleggen en uitdagingen aan te gaan. Op leerzame wijze vallen hoort daar ook bij. Als we met zijn alle deze punten meenemen kunnen kinderen veilig vallen en beperken we ongelukken tot een minimum. Heesbeen heeft zijn maatregelen genomen en zorgt ervoor dat uw kinderen veilig gebruik kunnen maken van onze attracties en speeltoestellen. Als u nog vragen heeft kunt u altijd contact opnemen. Wij geven u graag meer informatie.