Garantiefonds bij afgelaste evenementen

Vanwege de maatregelen tegen het coronavirus wordt de evenementenbranche hard getroffen. Bij Heesbeen hebben we hiervoor een speciaal fonds in het leven geroepen, zodat we dit op kunnen vangen. Wij krijgen veel vragen vanwege de situatie en vertellen u graag meer over onze mogelijkheden.

Impact op de branche

Al 27 jaar zijn wij ondernemer in de evenementenverhuur en door de jaren heen hebben we geleerd om flexibel en creatief te worden door alle veranderingen. Zo hebben we te maken gehad met de aanslag op het koningshuis op Koningsdag in 2009 in Apeldoorn, wat tot nu toe de meest heftige gebeurtenis was voor ons. Maar afgelopen donderdag 12 maart zal de geschiedenis in gaan als de dag met de meeste impact voor de evenementenbranche. Nederland en omliggende landen gaan op slot, een scenario waar niemand ooit rekening mee heeft gehouden. Nu de winter voorbij is stond het verhuur klaar om te beginnen en wij hopen dan ook dat de maatregelen met de periode van drie weken het gewenste resultaat oplevert.

Garantiefonds

Nu er overal in Nederland evenementen moeten worden afgelast is het zaak om een oplossing te vinden voor deze situatie. Heesbeen heeft een jaar geleden het Heesbeen garantiefonds ontwikkeld om te kunnen omgaan met afgelastingen van evenementen. Meer informatie over het garantiefonds vindt u hier. Mocht om welke reden dan ook uw geplande event datum niet door kunnen gaan, dan vragen wij u om het event te verschuiven naar een nieuwe datum dit jaar. Zo kunnen we hopelijk de schade beperken. Laten we met zijn alle zorgdragen dat 2020 een mooi evenementenseizoen gaat worden.

Wij hopen op deze manier een hoop van uw vragen te hebben beantwoord. Voor meer informatie of vragen kunt u uiteraard altijd contact opnemen.