Inzittende in auto’s, hoe werk dat nu?

In de huidige tijd is afstand houden voor iedereens gezondheid van groot belang. Maar hoe werkt dat nou precies in een auto? Mag je met meerdere mensen in een auto zitten? Ook als u een auto heeft gehuurd is het belangrijk om te weten hoe dit nu precies zit. We leggen u graag uit hoe de regels precies zijn.

Alleen binnen het gezin

In principe is het verboden om met meerdere mensen in één auto te zitten. Dit geldt echter niet voor mensen die onder één dak wonen. Die mogen wel samen in één auto zitten. Wanneer u met meerdere mensen in een auto zit die niet bij elkaar wonen dan kunt u een boete krijgen. De politie deelt namelijk boetes van € 390,- per persoon uit voor overtredingen.

Voldoende afstand

De regels voor de inzittenden in de auto hebben natuurlijk voornamelijk met de afstand te maken. Met twee mensen of meer in een auto is het vaak lastig om afstand te houden. Wanneer het mogelijk is om de auto of bus waarin u zit anderhalve meter afstand te houden van elkaar dan mag het wel. Zo kunt u in de grote bussen van Autoverhuur Nuenen wel samen rijden mits u niet naast elkaar gaat zitten en niet te veel mensen mee rijden.

Gedesinfecteerd na elke order

Wanneer u met meerdere mensen dezelfde auto gebruikt is het belangrijk om altijd de auto grondig te reinigen. Was uw handen, maar reinig ook alles wat u aanraakt, zoals het stuur, de versnellingspook en de handgrepen. Bij Autoverhuur Nuenen worden alle huurauto’s uiteraard grondig gedesinfecteerd na elke huurorder. Zo kunt u veilig gebruikmaken van onze auto’s en bussen.

Auto of bus huren?

Heeft u vervoer nodig en wilt u een veilige auto huren? Kijk dan naar de mogelijkheden bij Autoverhuur Nuenen. Wanneer u met meer dan één persoon moet rijden die niet in hetzelfde huis woont kunt u naar onze grote personenbus kijken om zo toch veilig in te kunnen stappen. Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact opnemen.

Inzittenden in auto's