Prinsessedag wordt Koningsdag

Het coronavirus heeft de samenleving momenteel in een greep en legt het land zo goed als plat. Daarmee komt ook een van de mooiste feestdagen van het land in gevaar: Koningsdag. Dit jaar lijken we het te moeten doen zonder rommelmarkten, attracties en de spelletjes voor alle kinderen. Niet als het aan de branche van attractie verhuurders in Nederland ligt. Want waarom maken we van Prinsessedag geen Koningsdag? We verschuiven de feestdag naar eind augustus om er samen van te genieten!

Koningsdag naar 31 augustus

Nu we vooral naar elkaar om moeten kijken en voor elkaar moeten zorgen is het vieren van Koningsdag met al haar festiviteiten en bedrijvigheid een onmogelijke opgave. Dit ontneemt iedereen de kans om te genieten van een verbroederende dag waar het hele land de straat op gaat om samen te zijn. Juist in deze tijden is dat een groot gemis. Daarom willen wij Koningsdag verplaatsen naar een nieuwe datum: 31 augustus. Op deze dag werd vroeger traditiegetrouw de voorloper van Koningsdag gevierd: Prinsessedag. Tijdens deze maandag kunnen we dan alsnog de belangrijkste feestdag van het jaar vieren.

Geschiedenis Koningsdag

Koningsdag is oorspronkelijk begonnen als Prinsessedag. We praten hier over het jaar 1885 toen er ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van Prinses Wilhelmina voor het eerst Prinsessedag gevierd werd. De dag stond toentertijd in het teken van de kinderen, de koninklijke familie was helemaal niet aanwezig. Vanaf 1902 werd het pas een echt volksfeest toen gevierd werd dat Koningin Wilhelmina net hersteld was van een ernstige ziekte. Hiermee is het uitgelopen op de Koningsdag zoals we hem nu kennen. Prinsessedag is de reden dat we nu in april Koningsdag vieren. Er is dus geen betere datum denkbaar om Koningsdag naar te verplaatsen!

Samen genieten van de mooiste feestdag van het jaar

Door Koningsdag te verplaatsen naar de voormalige datum van Prinsessedag hebben we een prachtig alternatief om deze feestdag toch te kunnen vieren. Met zijn allen, als we hopelijk het coronavirus hebben kunnen afzwakken en iedereen zijn of haar leven weer heeft kunnen oppakken. Door het hele land kunnen we dan Koningsdag vieren zoals het ooit begon, met rommelmarkten, attracties voor de kinderen en met Nederlandse gezelligheid. Net zoals het vroeger was voor de prinsen en prinsessen van Nederland.

Samen vieren we Koningsdag

Koningsdag op maandag 31 augustus als alternatief voor alle geschrapte evenementen van 27 april. Voor de kinderen, voor het hele land. Wij zorgen er graag met u voor dat deze dag een daverend succes wordt. Want iedereen wil toch genieten van deze feestdag? Samen vieren we Koningsdag, op maandag 31 augustus. Als we dit delen onder alle attractieverhuurders kunnen we er samen een topdag van maken.