Snel ‘back to live’ na corona

Door de coronapandemie zit de evenementenbranche al bijna een jaar volledig op slot. Een concert, festival of ander evenement organiseren is niet mogelijk. En als het mogelijk is, alleen met een beperkt aantal bezoekers en veel maatregelen. Om de sector perspectief te bieden, doet Heesbeen Attractieverhuur in februari mee aan een proefevenement dat besmettingsrisico’s in kaart moet brengen.

Proefevenement

Back to Live

Ook Heesbeen heeft veel last gehad van de coronacrisis. Bezuinigen was noodzakelijk om in ons veertigste jaar het hoofd boven water te kunnen houden. Veel van onze collega’s in de evenementenbranche gaan ook door een moeilijke tijd heen. Ze krijgen te maken met afzeggingen, teruglopende inkomsten en noodzakelijke ontslagen. Om de sector overeind te houden doet Heesbeen daarom mee aan een proefevenement. Op 15 februari wordt in het Utrechtse Beatrix Theater het event ‘Back to Live’ georganiseerd, waar wordt getest op wat voor manier coronaproof evenementen kunnen worden georganiseerd.

Veilig

Op het event worden verschillende manieren onderzocht waarop evenementen toch op een veilige manier kunnen doorgaan. Een aantal zaken waarnaar zal worden gekeken is bijvoorbeeld naar het gedrag van bezoekers in het Beatrix Theater en of het werken met ‘bubbels’ werkt. Deze onderzoeken worden zorgvuldig uitgevoerd door het RadboudUMC en Breda University. Deze scholen zijn gespecialiseerd in gezondheidszorg en de evenementenbranche. Op basis van hun expertise meten ze de data, die zal worden geanalyseerd door verschillende universiteiten.

Perspectief

Met het evenement hoopt de sector aan te tonen dat ze evenementen op een coronavrije manier kunnen organiseren. Heesbeen draagt daar graag aan bij door deel te nemen aan de verschillende proeven. We hopen op meer perspectief voor de evenementenbranche, daarom bereiden we ons al maanden achter de schermen voor op een heropening van de sector. Vanaf het eerste moment willen we onze attracties weer kunnen verhuren aan organisatoren van topevents.

Routekaart

Op dit moment bestaat er al een routekaart die is uitgestippeld door het kabinet. Volgens die kaart moet het vanaf 1 juli weer mogelijk zijn om buitenevenementen te organiseren. Om een snellere opening mogelijk te maken, vinden er na 15 februari nog zeven andere testevenementen plaats. Ook hopen we bij Heesbeen dat de resultaten laten zien dat er meer mogelijkheden zijn dan waar nu op wordt gerekend.

We komen terug

Bij Heesbeen zijn we ervan overtuigd dat we snel weer terugkomen en onze attracties kunnen leveren aan live events. Wanneer we ons 40-jarige jubileum vieren op 4 augustus, willen we weer op volle capaciteit draaien. Wilt u nu al weten wat ons aanbod is? Kijk dan snel op onze website of neem contact met ons op!